Doseermachine

U kunt uw productieproces verder stroomlijnen door over te gaan op de aanschaf van een doseermachine. Zeker wanneer u in grote hoeveelheden produceert, verschaft een doseermachine u een hoop tijdswinst. De apparaten zijn eenvoudig af te stellen en leveren altijd de gewenste dosering, zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft. Ideaal voor onder meer poeders, granulaten, meel of gemalen koffie.

Bij André de la Porte Packaging vindt u meerdere soorten doseermachines, van klein tot groot, van halfautomatisch tot volledig automatisch. En kunt u niet vinden wat u zoekt? Geen nood! Wij maken ook volledig op maat gemaakte machines, die perfect inpasbaar zijn binnen uw bedrijf. Of het nu gaat om een stand-alone machine of een complete afvullijn: u vindt bij ons altijd een geschikte doseermachine.

Hoe werkt een doseermachine?

De werking van ‘de’ doseermachine is lastig uit te leggen, omdat voor verschillende producten verschillende soorten machines op de markt zijn. U kunt zich ongetwijfeld voorstellen dat het afvullen van zakken met oliebollen anders in zijn werk gaat dan het vullen van een zak met (gemalen) koffiebonen. De basiswerking van de meeste installaties is echter wel met elkaar te vergelijken.

In de regel voert u de bulk van het product dat u wilt doseren in. Dit kan volledig automatisch gedaan worden, of indien gewenst gedeeltelijk handmatig. U stelt vervolgens op het apparaat in hoe groot de dosis per portie, zak, emmer etc. moet zijn. De instelbare doorlaat zorgt er vervolgens voor dat uw product in de juiste hoeveelheid in een kleinere drager wordt gedaan. In de meeste gevallen vindt daarna ter controle ook nog een weging plaats.

Perfecte automatische doseermachine

Bent u op zoek naar een automatische doseerinstallatie waarin alles samen komt, dan is dit een aanrader. Met deze doseermachine kunt u onder meer poeders (waaronder poedersuiker), meel, gemalen koffie en wasmiddel afvullen. Het is echter ook mogelijk om vloeistoffen en gel perfect te doseren. Dat kan worden gedaan in combinatiebussen, kunststof containers, glazen en plastic flessen, kleine en grote emmers etc.

Deze eigentijdse doseermachine werkt tweeledig. Nadat de inhoud in de verpakking is gedaan en geseald is, wordt het gewicht gecontroleerd. Klopt het gewicht, dan wordt het gesealde product naar de laatste draaischaaf getransporteerd en definitief afgewerkt. Zo niet, dan worden ze op een aparte plaat geschoven voor nadere inspectie. Met deze doseermachine weet u dus zeker dat de door u ingestelde dosis ook daadwerkelijk in de verpakking gaat.

Doseermachine tweedehands

Gooi nooit iets weg dat nog werkt, horen we vaak. En dat is ook zo, al hechten bedrijven er vaak veel waarde aan om een splinternieuwe machine te installeren. Ook dat begrijpen we. Dat is echter niet altijd noodzakelijk en daarom biedt André de la Porte ook tweedehands installaties aan. De gebruikte machines zijn altijd tip-top in orde en werken dus nog naar behoren. Misschien vindt u hier wel uw perfecte doseermachine!

Zit er momenteel niks voor u bij ons actuele aanbod van tweedehands installaties, dan kunt u ook altijd even contact met ons opnemen. Misschien hebben we nog wel iets staan dat naadloos binnen uw huidige productielijn past. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om een doseermachine van ons te huren. Dus bent u (tijdelijk) op zoek naar een vulmachine, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij bekijken dan wat we voor u kunnen betekenen.

Machines op maat

André de la Porte Packaging heeft zeer veel ervaring op het gebied van afvullen en levert speciaal ontwikkelde doseersystemen afgestemd op het product en de wensen van de klant. Zo wordt de wensen en eisen van de klant besproken en kan er bij de uitvoering van de ADLP Multidose doseerinstallatie gekozen worden om de doseermachine te voorzien van bijvoorbeeld 6 of 8 doseerpompen verbonden aan een 100 liter trechter. De ADLP Multidose is een machine op maat en kan uitgevoerd worden met standaard beschikbare doseerpompen of speciaal op maat worden ontwikkeld naar de wensen van de gebruiker en afgestemd op de eisen van het product.

Niet gevonden wat u zoek? André de la Porte Packaging kan ook in samenspraak met u een op maat gemaakte doseermachine bouwen, die gegarandeerd aansluit op uw specifieke wensen. Daarvoor kunt u via onze website eenvoudig een offerte aanvragen. Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u uiteraard ook altijd even bellen (055 – 2002022) of mailen: info@adlppack.com.