Een felsmachine aanschaffen is iets waarbij u waarschijnlijk niet over één nacht ijs gaat. De machine moet aan een aantal harde randvoorwaarden voldoen en u wilt zeker weten dat u kwaliteit in huis haalt. Daarom heeft André de la Porte Packaging enkel hoogwaardige felsmachines van de firma Stiller in het assortiment opgenomen. Wij bieden volautomatische blikkensluitmachines die doen wat er gevraagd wordt.

Dit type felsmachine van Stiller is ontwikkeld en gebouwd om ronde metalen, aluminium en combibussen te sluiten. Al onze machines werken daarbij volgen het principe van de roterende bus. De machine is ‘stand alone’, wat wil zeggen dat er een eigen transportband aanwezig is, evenals een bussen- en dekseltoevoer. Dit alles is volledig geautomatiseerd.

Wat is felsen?

U verwacht het niet, maar zelfs bij bedrijven waar felsen aan de orde van de dag is, weet lang niet iedereen hoe het proces precies in zijn werk gaat. De vol- of halfautomatische machines doen nu eenmaal het werk, toch? Felsen is simpel gezegd een techniek om metaal te bewerken, waardoor dun plaatmateriaal met elkaar wordt verbonden. De randen van deze dunne platen worden in elkaar gevouwen en aangedrukt, zodat er een sterke constructie ontstaat.

Over het algemeen wordt felsen toegepast om blik of ander dun materiaal met elkaar te verbinden. Iedereen die wel eens ingeblikt fruit of ingeblikte groente koopt, heeft daar dus indirect mee te maken. Het is dé manier om bijvoorbeeld levensmiddelen langer houdbaar te maken. Een goede felsmachine zorgt er immers voor dat de verbinding lucht- en vochtdicht wordt, waardoor invloeden van buitenaf geen kans krijgen. Voeding bederft daardoor (veel) minder snel.

De perfecte felsmachine voor blik

Bent u op zoek naar een felsmachine voor blik, dan zit u bij André de la Porte goed. Niet alleen het moderne design in RVS-uitvoering, maar ook de hoge capaciteit springen in het oog. Pronkstukken als de STA 2000 kan 2000 bussen per uur afwerken en de STA 3000 zelfs 3000. Omdat de machine is gemaakt van roestvrij staal krijgt corrosie geen kans. Natte producties zijn dus geen probleem en natte of droge ruimtes is ook om het even. Deze machine kan alles aan.

Uiteraard zijn onze state-of-the-art machines hygiënisch en eenvoudig schoon te maken én te houden. Klanten die u voorgingen zijn zeer goed te spreken over de korte ombouwtijd bij formaatwissel. Het omwisselen van formaatdelen is namelijk zeer eenvoudig. En vraagt u op den duur meer van uw machine voor blik, dan kunt u gebruikmaken van diverse uitbreidingsmogelijkheden. Denk daarbij aan opgieten, vullen of het koppelen van een printer.

felsmachine adlp

Gebruikte felsmachine

Een splinternieuwe Stiller felsmachine is prachtig. U bent verzekerd van de laatste technische mogelijkheden en handige opties. André de la Porte Packaging heeft echter ook een aanbod van reeds gebruikte apparaten. Deze hebben weliswaar heel wat uurtjes werk achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat ze versleten zijn. Schaft u bij ons een tweedehands machine aan, dan krijgt u gewoon een uitstekend werkende machine.

Staat er voor u momenteel niks interessants tussen ons tweedehands aanbod, dan kunt u altijd even contact opnemen. Informeer dan naar een gebruikte felsmachine, want misschien hebben we alsnog wel iets staan dat aan uw wensen voldoet. En zo niet, dan is het soms ook mogelijk om tijdelijk een machine te huren. Bent u op zoek naar een gebruikte felsmachine, stuur dan een mailtje naar info@adlppack.com.

André de la Porte biedt nog meer aan

André de la Porte levert niet alleen felsmachines. Ook voor andere hoogwaardige handmatige, semi-automatische en volautomatische machines die geschikt zijn voor de blikemballage, afvul-, sluit- en verpakkingsindustrie kunt u bij ons terecht. Naast machines van de bekendere merken, kunnen we eventueel ook in samenspraak met u een machine naar wens vormgeven. Meer weten? Vraag een offerte aan.