dekseluitpakker dekseluitpakmachineDe volautomatische dekseluitpakker van NSM Magnettechnik

NSM Magnettechnik heeft met het ontwikkelen van deze dekseluitpakker het mogelijk gemaakt om deksels, bodems of ringen, die verpakt zijn in papieren zakken volautomatisch met hoge snelheden uit te pakken. De uitpakmachine kan 1 tot 3 verschillende dekselformaten gelijktijdig uitpakken en transporteren.

Het bijzondere aan deze machine is, dat het twee deksel-/bodemdiameters kan verwerken zonder dat hier voor moet worden omgebouwd. De uitpakmachine kan 1 tot max. 3 verschillende dekselformaten gelijktijdig uitpakken en transporteren naar een clincher of felsmachine.

 

dekseluitpakmachine dekseluitpakker

De grote voordelen van deze uitpakmachine:

• personeelsbesparing
• vanuit één werkplek 3 machines voeden
• geen vervuiling in de vulafdeling
• weinig ruimte nodig
• lage investering

 

 

De machine werkt als volgt:
De in zakken verpakte deksels, bodems of ringen worden handmatig van de pallet in het invoersysteem met buffer gelegd. De rollen worden automatisch vanuit de buffer naar het gewenste uitpakstation getransporteerd. In het uitpakstation wordt de papieren zak zo gevormd dat de ontstaande ruimte in de zak de mogelijkheid geeft om met een roterend mes de zak te laten openen, zonder risico te lopen dat het product wordt beschadigd. Tijdens het openen worden de stofdelen die ontstaan bij het opensnijden afgezogen. Na het openen van de papieren zak wordt het papier door middel van twee walsen verwijderd van de rol en in een opvangbak naar een opvangbar getransporteerd. De machine is voorzien van een interne buffer, zodat tijdens het uitpakken de volgmachines worden gevoed zonder tussenstops.

De uitpakmachine kan buiten de vulafdeling geplaatst worden, zodat er geen vervuiling in de vulafdeling ontstaat (clear room).
De investering wordt snel terugverdiend, omdat je per ploeg een man bespaart. Tevens kan de operator aan de vullijn door het buffersysteem in de uitpakmachine tussentijds mogelijke andere werkzaamheden verrichten.

OFFERTE AANVRAGEN

dekseluitpakmachine dekseluitpakker