bigbaghouder, afzakinstallatie, doseerinstallatieDoseerinstallatie met weegfunctie voor het doseren van meel uit een bigbag in zakken

De vraag van de klant was een installatie te leveren voor het ompakken van producten uit een big bag naar 10-25 kg zakken.

Het product, in dit geval meel, komt uit het productieproces in big bag. De big bag wordt op de doseermachine geplaatst. De bigbaghouder is voorzien van een afsluiter aan de onderzijde van de big bag. De afsluitschuif kan handmatig worden opengetrokken. Het product loopt in de doseerschroef. De doseerschroef is snelheid geregeld. Door middel van een handmatig te bedienen zakkenklem wordt de zak aan de weger geklemd. Na het starten van de doseer- /weeginstallatie zal de doseerschroef het product met hoge snelheid in de zak afvullen. Vlak voor het bereiken van het eindgewicht zal de doseerschroef in snelheid minderen voor het nadoseren. De weger controleert het uiteindelijk afgevulde gewicht. De controller kan de na-val van het product eventueel automatisch berekenen.

De doseerinstallatie is eventueel te voorzien van een industrial pc. Met een industrial pc kunnen de afvulparameters en afvulgewichten worden vastgelegd in een recept. Dit om later eenvoudig te reproduceren. Een rapportage van de afgevulde gewichten voor de kwaliteitsbeheer, track and trace en het printen van etiketten behoren ook tot de mogelijkheden.

Meer info of een video: Zakkenvulmachine ADLP V-Vib1 en ADLP-AD1

OFFERTE AANVRAGEN

doseermachine, zakkenvulmachine, afzakinstallatie, afzakmachine,zakkenafvuller, zakkenafvulmachine, zakken vulmachine, afvalmachine