ADLP Rond etiketteermachine

Een klant van ons had met spoed een etiketteermachine nodig. Meestal hebben we een standaard machine op voorraad staan. Doordat de meest voorkomende producten ronde verpakkingen betreffen, zoals flessen, blikjes en potten is deze etiketteermachine uitermate geschikt voor verschillende formaat verpakkingen (Ø 20 – 150 mm). De machine wordt geleverd met geïntegreerde rvs transportband met een standaard lengte van 1800 mm. De doorvoerbreedte is eenvoudig in te stellen.

Na het vullen worden de flessen door de operator op de transportband geplaatst. De flessen worden gesepareerd en verder getransporteerd. Vervolgens wordt de fles gedetecteerd door de fotocel en geeft de etiketteerkop 1 etiket met de juiste snelheid af. Na het afgeven van het etiket wordt deze perfect omwikkeld door de zijwaarts aangedreven flexibele band. De fles kan nu worden overgenomen door de uitvoerband of buffertafel. Door middel van de verstelbare zijgeleider is de doorvoerbreedte eenvoudig in te stellen en zo kan er snel van formaat fles worden gewijzigd.

flessen etiketteren, rond etiketteren, etiketteermachine

 

Technische gegevens:

Transportsnelheid: ≤ 40 mtr/min
Etiket nauwkeurigheid: ± 1.0 mm
Diameter verpakking: Ø 20 – 150 mm
Minimale roldiameter: 76 mm
Maximale roldiameter: 350 mm
Etiket breedte: 10 – 150 mm, overige formaten op aanvraag
Etiket lengte: 10 – 300 mm, overige formaten op aanvraag
Stroomvoorziening: 220V, 50 Hz
Elektrisch vermogen: 650W
Gewicht: 260 kg
Afmetingen etiketteermachine LxBxH: 1800 x 800 x 1300 mm

 

 

 

 

De ADLP Rond etiketteermachine heeft een eenvoudige werking:

De verpakkingen kunnen op verschillende manieren worden aangevoerd. De verpakkingen worden bijvoorbeeld door de operator op de transportband geplaatst of ze worden overgenomen van een bestaand transportsysteem. Er kan ook gekozen worden om ze op een invoer buffertafel te plaatsen. De verpakking wordt automatisch verder getransporteerd en gedetecteerd door een fotocel. Vervolgens geeft de etiketteerkop één etiket met de juiste snelheid af, gesynchroniseerd met de bandsnelheid. Na het afgeven van het etiket op de (ronde) verpakking wordt het etiket perfect omwikkeld door een zijwaarts aangedreven flexibele band. De geëtiketteerde verpakking kan worden afgenomen of worden overgenomen door de uitvoerband of buffertafel, waarna de producten verder verpakt kunnen worden.

Al onze etiketteermachines kunnen geheel naar wens worden samengesteld. Hierdoor kan er optioneel gekozen worden voor een aanvoerdraaitafel, uitvoerband of buffertafel.
Bekijk alle informatie en een video op de productpagina of vraag vrijblijvend informatie aan.